Om Örnsköldsvik

De senaste åren så har Örnsköldsvik förändrats och på många sätt blivit en trevligare och roligare stad att bo i. Det är fortfarande den där småstadskänslan och i centrum så hittar du mycket av det som du kan behöva. Det finns ett bra utbud av både butiker och restauranger.

Örnsköldsvik en företagsam stad

Det finns många företag i staden, finns det planer på att flytta hit så ta en titt hos arbetsförmedlingen om de eventuella arbeten som finns lediga i Örnsköldsvik just nu. Området kring Örnsköldsvik är fantastiskt och gillar man naturen så ligger Höga Kusten precis runt knuten. Närheten till havet gör att det finns härliga ställen att besöka. Ulvön och Trysunda är populära platser att besöka.

Citygallerior

I centrum så hittar man tre stycken gallerior. Längst upp på Storgatan som för övrigt är en gågata, så ligger Oscarsgallerian. Tre våningar med flera olika butiker. I byggnaden bredvid som en gång inrymde post och kontorslokaler ligger Port 9. I denna galleria så finns butiker, café och även en av stadens systembolag. Vid Stora torget så ligger Magasinet med Hemköp, Clas Ohlsons, Waynes Coffee och andra butiker.

Andra butiker

I ytterområdet så kan man hitta andra butiker som Jula, Jysk, Ö&B, Rusta bland annat. Matbutiker förutom Hemköp och ICA i centrum så finns det ett stort Coop forum och ett ICA Kvantum samt ett Lidl. Det finns även andra mindre ICA butiker i ytterområdena till det centrala Örnsköldsvik. Några kilometer norr om staden så hittar man Arnäs Köpcentrum med bland annat en stor Elgiganten butik samt en galleria med olika butiker.

Nöjen och upplevelser

Det finns finns flertalet restauranger i staden som är väl värda att besöka. Två sportbarer, O’Learys och Allstar. Vid Elite Hotels hittar man Bishops Arms. Andra restauranger med bordsbeställning kan nämnas Public och Linnea&Peter. Vill man ta en bastu och bada så är Paradiset Spa Wellnes en mycket populär inrättning.

Har man ett hockeyintresse så får man bege sig till Fjällräven Arena för att se hemmalaget Modo spela sina matcher. Även andra evenemang brukar nyttjas i arenan. Bland annat så har deltävlingar för Melodifestivalen hållits där.